© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Minigids Wereldwijd Werken: deel 1

 

Ik heb geluk dat ik het werk voor B.Bloom overal ter wereld kan doen. Afgelopen periode heb ik mijn freelance klussen kunnen doen vanuit Londen, Berlijn, Bali, Madagaskar, Bari, Lissabon en Beiroet. En dat zorgt thuis altijd weer voor jaloerse gezichten. Alsof ik dit allemaal cadeau heb gekregen. 

 

Het mag dan wel als een geschenk aanvoelen, het is niet iets wat me zomaar gegeven is. Ik kan dit doen door bepaalde dingen te laten, mij aan te passen en me te houden aan een aantal principes. Voor wie het werken als digital nomad ook als muziek in de oren klinkt heb ik de boel kort op een rijtje gezet. Zie hier mijn Minigids Wereldwijd Werken, te beginnen bij deel 1: de basisprincipes.

 

De basisprincipes

 

Het klinkt natuurlijk fantastisch, lurkend aan een bamboe rietje in een kokosnoot werken in een surfy dorp op Bali, maar wees wel bewust: om dat te kunnen doen, is wat verandering nodig. Je zult je mindset en gedrag een beetje moeten aanpassen.

 

 • Omarm het onbekende
  Wie kiest voor werken op verschillende buitenlandse plekken, kiest voor onzekerheid. Niet alleen over de locatie (denk aan: een onbekend bed, een onbekende werkplek en onbekende mensen), maar ook qua inkomen. Niets is zeker.
   

 • Wees flexibel
  Ik heb ooit geleerd dat je je het beste kunt gedragen als een stroom water. Komt er een steen op je pad? Dan beweeg je je daar omheen. Dus als je beoogde werkplek toch tegenvalt, als het regent of als de boel anders gaat dan gepland: zit niet bij de pakken neer, wees inventief en ga op een andere manier door.
  Dat geldt ook voor je budget. Om betaalbaar te kunnen reizen, moet je flexibel zijn in je tijd. Goedkope vluchten gaan vaak erg laat of erg vroeg op de dag.
   

 • Minimaliseer je leven
  Hoe minder je hebt, hoe minder je mist. Ik laat mijn thuis altijd met gemak achter, ik dénk er niet eens meer aan als ik de deur achter me dicht trek. Zo’n twee jaar geleden ben ik gestart met de hele flikkerse bende weg te minimaliseren en dat voelt zalig. Bovendien houd ik, doordat ik bijzonder weinig geld uitgeef aan kleding en interieur, mijn geld over voor mijn trips.
   

 • Durf alleen te zijn
  Je hoeft met niemand rekening te houden. Je maakt heel makkelijk contact met anderen. Je doet alleen maar dingen die je zelf leuk vindt. Alle clichés over het soloreizen zijn waar. Natuurlijk is het soms ook spannend, saai of gewoon klote. Maar daar kom je ook wel weer over heen.
   

 • Heb discipline
  Het is geen vakantie, er moet ook daadwerkelijk gewerkt worden. Ook in het weekend, als een klus af moet. En je eigenlijk lang in je bed wilt blijven liggen. Of op het vliegveld, waar elk ander mens lekker zijn wachttijd opvult met taxfree zijn slag slaan. De klant is koning, ook tijdens jouw werktrip.
   

 • Doe het gewoon
  En valt het tegen, doe het dan gewoon niet meer. Maar als je het niet geprobeerd hebt, weet je het niet...

Knoop deze principes in je oren. Doen. Dan deel ik binnenkort hier deel 2, waarin ik praktische tips deel om daadwerkelijk wereldwijd te kunnen werken!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags