© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Beginnen met Instagram? Check deze 10+ tips!

May 14, 2019

 

Instagram, wie houdt er niet van? Ik ben gek op Instagram en heb de afgelopen jaren door een hoop trials and errors veel geleerd over dit platform. Als fotografe trekt Instagram me uiteraard enorm aan, een social media platform helemaal ingericht op beeld. Yay! 

 

Ik ben dan ook dagelijks te vinden op Instagram. En dit doe ik uiteraard omdat ik het leuk vind, maar ook omdat het mijn werk is. Want naast fotografe werk ik ook als social media content creator. Dit doe ik voor o.a. ASN Bank. Met ASN Bank begonnen we in januari pas met Instagram. Beter laat dan nooit, en dat had zo z'n voordelen. We konden namelijk een goede strategie bedenken en hadden de tijd om ons helemaal te verdiepen in het algoritme in Instagram. Met ASN Bank groeiden we enorm snel. Inmiddels zitten we op ruim 2.000 volgers. 

 

Met mijn eigen account groeide ik nog sneller. Dit vooral omdat ik mezelf een challenge had gegeven. In 10 weken tijd wilde ik 1.000 goede, betrouwbare en échte volgers. Dat lukte en daarover schreef ik onlangs een e-book. Weet je al een hoop van Instagram? Dan is dit e-book niet voor jou, maar ben je een echte beginner? Download 'm dan vooral. Download het e-book 'Geef je business een boost met Instagram' hier - gratis. 

 

En dan nu op naar de tips die ik door de jaren heen heb verzameld. Een mooi lijstje waar je direct mee aan de slag kan:

 

1. Een goede profielfoto.

Ook online is een eerste indruk belangrijk! Jouw profielfoto is het eerste wat mensen zien. Mocht je ook andere kanalen gebruiken voor je bedrijf, gebruik dan vooral dezelfde profielfoto. Op Instagram kan je de profielfoto niet vergroten en is het dus belangrijk dat de foto duidelijk is. Een persoon is (bijna) altijd beter dan een logo. 

 

2. Schrijf een pakkende bio. 

Zie Instagram (en elk ander social media kanaal) als je online visitekaartje. Mensen die je niet kennen komen op je profiel, wees dus duidelijk wat ze bij je kunnen vinden. Mensen vinden het leuk om te horen wie je bent en wat voor hobbies je hebt, maar ze vinden het ook fijn om te lezen wat ze bij je kunnen vinden. 

 

3. Zet je account op openbaar.

Zo kunnen meer mensen je vinden en je volgen. Erg belangrijk als je je netwerk wilt vergroten en nieuwe klanten wilt binnenhalen. 

 

4. Weet wie je ideale klant is en wat je haar kunt verkopen!

Als je weet wie je ideale klant is kan je de foto's en teksten aanpassen op wat die ideale klant online wilt zien en lezen. Zo voelt jouw ideale klant zich aangesproken, aangetrokken en heb je meer kans op de juiste volgers en eventuele verkopen. 

 

5. Vertaal wat je verkoopt naar beeld.

Iedereen die jouw profiel bezoekt kijkt naar je bio en de eerste 9 foto's op je profiel. Zorg dat hier gelijk duidelijk is wat je verkoopt en wie jij bent.

 

 

 

6. Maak gebruik van storytelling.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat klopt helemaal, toch lezen mensen ook graag het stukje tekst onder de foto. Zorg ervoor dat je hier gebruik maakt van storytelling en dat beeld en tekst bij elkaar passen. Probeer soms ook af te sluiten met een vraag zodat mensen kunnen reageren onder je posts. 

 

7. Zorg voor afwisselende thema's.

Denk hierbij bv. aan quotes, behind the scene's, persoonlijke foto's, live events, deel foto's van klanten die jouw product gebruiken, video's, etc. Je kan zelfs een Instagram take-over doen, zo zorg je dat weer andere mensen die jij normaal niet of nauwelijks bereikt je berichten zien. Afwisselende thema's is niet alleen fijn voor jouw volger (die weet precies wanneer jij wat plaatst), maar ook voor jezelf. 

 

8. Plaats kwalitatieve foto's.

Bij Instagram gaat het minder om kwantiteit en meer om kwaliteit. Natuurlijk is het van belang dat je iedere dag online bent, daar houdt Instagram van. Maar een account met slechte foto's krijgt niet veel aandacht. Mooie, goede foto's werken. Denk hierbij aan foto's in daglicht, mooi natuurlijk licht is aantrekkelijk en denk bv. aan de regel van derden (plaats je onderwerp niet in het midden maar bv. linksboven). 

 

9. Maak gebruik van apps!

Dit kunnen bewerkingsapps zijn zoals: Lightroom (een hele fijne bewerkingsapp!), maar ook Whitagram voor mooie witte lijnen onder en boven je foto, of Planoly waar je je foto's voor Instagram in kan plannen en je hashtags kan opslaan. Zo zorg je ervoor dat het je zo min mogelijk werk en tijd kost op een dag. Zelf bewerk ik mijn foto's in Photoshop, vervolgens plan ik ze in met Planoly (hier kan ik ook mooi zien hoe het er in m'n feed uit komt te zien). Ik heb verschillende hashtag thema's opgeslagen in Planoly (denk bv. aan: food, travel, black & white, photography general etc.) zodat ik ze heel makkelijk toe kan voegen en niet elke keer opnieuw hoef te typen. Andere handige apps zijn: Unfold (stories), Canva, Hootsuite, Preview, Layout (collage's), Boomerang, Quick (voor video's) etc. 

 

10. Reageer!

Ik kan honderd tips bedenken maar ik denk dat dit de belangrijkste is. Ga de interactie aan. Als je mensen op straat tegenkomt en aanspreekt ga je ze vervolgens ook niet negeren. Doe dat vooral ook niet op Instagram. Interactie is ontzettend belangrijk. Ik stuur vaak een persoonlijk berichtje naar iemand die ik ben gaan volgen, ik like ontzettend veel foto's online omdat ze me raken, inspireren of op een andere manier zorgen dat ik stop met scrollen en natuurlijk reageer ik op elke reactie onder mijn eigen foto's. Dit zorgt voor leuke gesprekken en soms zelfs een nieuwe opdracht! 

 

10+. Is Instagram niks voor je? Besteed het dan uit. 

Blijf vooral jezelf online, doe niet waar je geen zin in hebt. Als Instagram jouw ding niet is maar je klanten er wel aanwezig zijn, besteed het vooral uit. Ikzelf beheer ook verschillende Instagram accounts voor klanten. Uiteraard maak je hier goede afspraken voor zodat niemand (ok, bijna niemand) doorheeft dat je het uit hebt besteedt ;-). Hier kan ik je eventueel bij helpen. Benieuwd wat ik voor je kan doen? Stuur me een e-mail! 

 

Hopelijk helpen bovenstaande tips je een beetje op weg. Binnenkort zal ik meer ingaan op de beste foto's op Instagram en wellicht deel ik binnenkort nog wel meer tips waar je als gevorderde Instagram-gebruiker ook wat aan hebt. Als je in de tussentijd nog vragen hebt volg me vooral op Instagram en stuur me een berichtje! 

 

Groetjes, Milene

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags