© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

8 tips voor de perfecte LinkedIn profielfoto

April 1, 2019

 

 

Een goede profielfoto is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Geen grap ;-) Het is namelijk het eerste contact met je toekomstige werkgever of klant via social media. Uiteraard wil je een goede indruk maken en daarom is het belangrijk om te investeren in een goede LinkedIn profielfoto. Maar wat maakt nou een goede, nee de beste, LinkedIn profielfoto?

 

1. Wees jezelf

Iedereen hoort het weleens: je lijkt helemaal niet op je profielfoto. Ik zie het ook weleens bij vrienden en geef ze dan gelijk de tip om hun profielfoto aan te passen. Zorg ervoor dat je profielfoto altijd recent is. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of een gesprek met een klant dan moet diegene je direct kunnen herkennen. Is je profielfoto sterk verouderd en lijk je er totaal niet op dan kost dat je bij een eerste ontmoeting direct een stuk vertrouwen. 

 

2. Houding

De juiste houding zorgt voor het juiste verhaal. Zo kan je zelfvertrouwen uitstralen maar je kan ook onzekerheid uitstralen. Ik las laatst dat het wetenschappelijk bewezen is dat een krachtige houding zorgt voor een toename van testosteron en het je stresshormoon afneemt. Dus vanaf nu: schouders naar achter, borst vooruit en kin een tikkeltje omhoog.

 

3. Compositie

Dit is uiteraard iets waar een fotograaf (me, me, me) je mee kan helpen. Onderzoek wijst uit dat er een ‘sweet spot’ is wat betreft compositie. Het ideaalplaatje bestaat uit je gezicht en de schouders. Niet meer en niet minder. Je wilt natuurlijk wel dat mensen gelijk je gezicht zien. 

 

 

 

4. Lachen mag

Het is uiteraard belangrijk dat je vriendelijk en toegankelijk overkomt. Je wilt met je profielfoto niet afschrikken. Kijk daarom dus recht in de camera, dat wekt vertrouwen. In een gesprek wil je ook liever dat je aangekeken wordt, toch? Ook zorgt een glimlach ervoor dat je vriendelijk overkomt.

 

5. Kleding

Zorg dat je kleding aantrekt waar je je lekker in voelt. Onthoudt: wees jezelf. Dat geldt natuurlijk ook voor je kleding. Heb je normaal nooit een stropdas om? Geen blouse aan? Kies dan ook voor je LinkedIn profielfoto niet voor een stropdas of blouse. 

 

6. Belichting

Nog zoiets waar een goede fotograaf je bij kan helpen. Belichting maakt of breekt je foto. Zo kan de onjuiste belichting ervoor zorgen dat het lijkt alsof je een hele grote neus hebt, dat wil natuurlijk niemand. Een te donkere foto heeft te veel schaduweffecten en kan zelfs een bepaalde vorm van duisterheid teweegbrengen. Een egale belichting is het beste voor een goede profielfoto. 

 

 

7. Achtergrond

Ik zie weleens profielfoto's voorbij komen waar het zo druk is op de achtergrond dat ik continue ben afgeleid. Een neutrale achtergrond komt het beste over, zo wordt er vaak een grijze, zwarte of witte achtergrond gekozen. Maar een zacht kleurtje kan ook heel mooi zijn. En uiteraard neem je wat afstand van de achtergrond om een lelijke schaduw te voorkomen. 

 

8. Het formaat

Zorg altijd voor een grote foto. Het verkleinen van een foto is geen probleem, het vergroten wel. LinkedIn snijdt een grote foto automatisch op precies de juiste afmeting. 

 

Extra tip: geen selfies!

 

Schakel een professional in (me, me, me!)

 

Lukt het je niet om zelf een geschikte foto te maken? Schakel dan een professional in. Het is inderdaad een investering, maar het is wel een investering die zeker de moeite waard is. En eentje die zichzelf op den duur terug verdient! 

 

Interesse? Maak een afspraak: info@milenevanarendonk.nl

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags