© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Scholieren zamelden al bijna miljoen elektronische apparaten in

March 11, 2019

 

Wist je dat een Nederlands huishouden gemiddeld 100 elektronische apparaten bezit? Veel van deze apparaten belanden, als ze kapot zijn, onnodig bij het reguliere afval. Met het onderwijsproject ‘E-waste Race’ wil Timmy de Vos kinderen leren dat ewaste (elektronisch afval) weer terug de kringloop in kan. HetkanWEL sprak de initiatiefnemer.

 

Grondstoffen

 

“In electronica zitten veel schaarse en waardevolle materialen zoals indium en goud. Het winnen van die materialen gaat niet zonder risico’s voor de wereld: deze grondstoffen raken op. Bovendien gaat het in veel gebieden om conflictmaterialen waar kinderarbeid of geweld een grote rol spelen. We moeten dus selectief zijn en er zuinig mee omgaan. Daarom is het belangrijk om de materialen weer terug in de productiekringloop te brengen, ofwel: hergebruiken, repareren of recyclen.”

 

Lees meer op hetkanwel.nl

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags