© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Hier kun je binnenkort wonen in een bos in de stad

January 4, 2019

Photocredits: The Big Picture Visual.| Stel je voor: wonen in een bos, in het centrum van een grote stad? Het kan, en op steeds meer plekken in de wereld. Dit jaar komt ook in Eindhoven een vertical forest: een woontoren voorzien van bomen die aan de gevel bevestigd zijn. Deze vorm van stadsvernieuwing is niet alleen goed voor de afname van CO2-uitstoot en zuiveren van de lucht in de stad, maar zorgt ook voor opvang van regenwater en geeft een natuurlijke blik aan de stad. 

 

 

 

Een luchtzuiverende woontoren

 

De Italiaanse architect Stefano Boeri heeft het concept ontwikkeld. Er verrezen al meerdere vertical forests op andere plekken in de wereld, zoals in Milan in Italie en Nanjing in China. Ook in Antwerpen en Utrecht komen de groene flats. Op jaarbasis is de toren goed voor zo’n 50.000 kilo CO2-absorptie en de productie van 13.750 kilo zuurstof.

 

Lees meer bij hetkanwel.nl 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags