© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Instagram marketing: welke hashtags kies je?

July 4, 2018

Instagram is steeds populairder. Onlangs meldde online vakblad Emerce nog dat het aantal gebruikers inmiddels op 1 miljard staat. We merken dat ook doordat onze klanten ook steeds vaker Instagram willen inzetten als één van de middelen in hun online communicatiestrategie.
Onze ervaring is dat het gebruik van hashtags essentieel is voor het succes ervan en de interactie op de posts op je feed.  Maar welke hashtags kun je nu het beste gebruiken?

 

Dewi Eshuis, de Instagram champion bij B.Bloom, onthult een aantal tips: 

 

"Allereerst: kijk goed naar het onderwerp van je post en probeer daar relevante hashtags bij  te bedenken. Hoe meer hashtags je gebruikt, hoe meer kans op zichtbaarheid bij de gebruikers van Instagram. Gebruik er maximaal 30, boven dat aantal accepteert Instagram je hashtags niet meer. Ik zet de belangrijkste hashtags, waarvan ik zeker wil dat ze gelezen worden, bovenaan. Daarmee dragen ze bij aan de profilering van mijn merk. Probeer op te vallen en uniek te zijn, en dus niet alleen maar hashtags te gebruiken die heel populair zijn. Zoek ook daarin een middenweg, want de populaire hashtags zorgen ook weer voor zichtbaarheid van jouw post. Daarnaast: kijk naar je doelgroep. Wat speelt er bij hen, waar ligt hun interesse? Om een voorbeeld te noemen: bij tech en cultuurfestival Border Sessions gebruikten we de hashtags #blockchain en #hackathon vaak. Nog een tip: ga andere accounts volgen die relevant zijn voor jouw onderwerp en netwerk en kijk welke hashtags zij gebruiken. En: gebruik nieuwe hashtags om nieuwe doelgroepen aan te trekken'. 

 

Welk Instagram account vormt voor jou een inspiratiebron? 

 

Dewi: "A map a day is een acount met veel volgers, een groot bereik, en altijd veel interactie op de posts. "

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags