© 2018 B.BLOOM | Den Haag, Eindhoven & Gent | Onze voorwaarden

August 14, 2019

Please reload

Recent Posts

PLUK is online

August 14, 2019

1/10
Please reload

Featured Posts

Welk verhaal bied je jouw fans op welk moment aan? Maak een contentgrid

July 3, 2018

Je hebt jouw onderneming opgericht. Alles is er: je hebt marktonderzoek gedaan, je hebt je product of dienst ontwikkeld, je verhaal staat, je hebt je social media accounts opgezet en ingericht. Je kunt beginnen met online communiceren over jouw bedrijf. En nu? De volgende stap is: het plannen van je wekelijkse content, de online updates waarmee je het verhaal van je onderneming gaat vertellen op je social media kanalen. Om je daarbij te helpen hebben we een tip voor je: maak een contentgrid. 

 

 

Waarom een contentgrid en wat is het? 

 

Het maken van een schema voor het plaatsen van content helpt je bij het organiseren van je online communicatie. Daarnaast geeft het jouw volgers en fans houvast. Een contentgrid is een soort minikalender, een soort blauwdruk voor je dagelijkse contentplanning. In dit grid geef je globaal weer op welke dagen je met wat voor soort onderwerpen of vorm (video, foto, blog) je je volgers gaat boeien. Hiermee creëer je naar je volgers een verwachting. Ze weten op den duur dat ze op maandag bij je terechtkunnen voor inspiratie, op dinsdag voor een tip, op woensdag voor een live verslag van jou als ondernemer, op donderdag voor een mooie aanbieding. En daarvoor komen ze dan ook graag bij je terug, als het goed is :). *Let op, een grid is nog niet een kalender. Een contentkalender kun je maken op basis van het grid, dat eigenlijk een 'framework' is voor je kalender. Als je eenmaal het grid hebt gemaakt, hoef je daar niet elke week over na te denken. Het levert je dus tijd op! 

 

Hoe maak je zo'n grid? 

 

Als je het canvas hebt ingevuld weet je inmiddels precies wat je fans willen weten. En als je onze data-analyse expert Lotte vraagt om te onderzoeken welke posts het best scoren dan kun je beginnen. Zó zou een dergelijk weekschema voor jou updates eruit kunnen zien: (klik op de afbeelding voor een grotere weergave) 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags